Deel dit artikel
-

Al ruim een ton aan crowdfunding voor motordeelplatform MotoShare

Een nieuw Nederlands deelplatform voor motorrijders, waarin verzekeraar Ohra investeert, heeft bij Symbid sinds half december al ruim een ton aan financiering opgehaald.

Na Airbnb, Snappcar, Barqo, Camptoo en Peerby is er nu ook een website waar motoren gedeeld kunnen worden, MotoShare.

In Nederland zijn er 1,3 miljoen motorrijders, waarvan 55 procent geen eigen motor meer heeft. Motoreigenaren rijden daarentegen gemiddeld maar 3.000 km per jaar. Het gevolg is dat ontelbare motoren de meeste dagen van het jaar staan te stoffen in de garage.

Motorrijders kunnen via het platform een grote variatie aan motoren huren, direct bij particuliere eigenaren.

Afgelopen jaar heeft MotoShare het concept uitgewerkt. Binnen een paar maanden zijn er meer dan 200 motoren geregistreerd en bestaat de online gemeenschap uit 1.000 huurders.

Ohra is een belangrijke partner van de deelsite. De Delta Lloyd-dochter verzekert de schade en checkt het fraudeverleden. En de motor is allrisk verzekerd via de MotoShare Masterpolis. Ook beoordelen huurders en verhuurders elkaar.

Voor de verdere opbouw is de site op 16 december crowfundingactie gestart via Symbid. Geld wordt verstrekt in de vorm van een converteerbare lening. Deze lening kan later worden omgezet naar aandelen in MotoShare. Uiteindelijk wil het bedrijf ook de Europese markt op.

Foto MTS Ltd

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond