Deel dit artikel
-

Albert Heijn kopieert Picnic bij bezorgen

Albert Heijn introduceert vanaf deze week de Buurtroute. Dit initiatief koppelt, net als bij Picnic, bezorgmomenten van buurtbewoners aan elkaar. Hierdoor rijden bezorgers minder kilometers, wordt thuisbezorgen efficiënter en vooral ook duurzamer omdat er minder CO2-uitstoot plaatsvindt.

Met het nieuwe initiatief van Albert Heijn, de Buurtroute, worden bezorgmomenten van buurtbewoners aan elkaar gekoppeld. Bij het kiezen van een bezorgmoment – online of in de app – kunnen klanten zien op welke momenten een bezorger al in de buurt is. Als zij ook kiezen voor dit bezorgmoment, wordt er efficiënter en duurzamer gereden. Albert Heijn verwacht hiermee meer dan een half miljoen kilometer minder te rijden met de bezorgauto’s.

Albert Heijn heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat klanten bereid zijn om te kiezen voor een ‘buurtmoment’ en daarmee bij te dragen aan het verduurzamen van de bezorgdienst.

In 2022 werd het idee geboren en testte het bedrijf het initiatief. Klanten vulden toen een datumprikker in waarop Albert Heijn bezorgmomenten op elkaar liet aansluiten. Zo werd rijden met de bezorgbussen efficiënter en duurzamer. Het bundelen gebeurt vol automatisch met een slim algoritme. Dit algoritme berekent realtime welke bezorgmomenten het meest efficiënt en duurzaam zijn vanuit de optimale bezorgroute. Kiest een klant een ‘buurtmoment’ uit de Buurtroute dan worden er voor die klant minder kilometers gereden dan andere bezorgmomenten.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Mike

Zouden de klanten die hiervoor kiezen ook nog korting krijgen op de bezorg u del. Zou een leuke bijkomstigheid zijn voor het minder rijden.

Anna

Volgens mij krijg je € 0.25 korting op je bestelling…. om meer mensen te stimuleren om mee te doen, zou dat wel wat meer mogen zijn.

Ron

Is de bezorging dan ook gratis zoals bij Picnic? Dat zullen ze niet overnemen ben ik bang.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond