Deel dit artikel
-

Albert Heijn lanceert nieuwe Appie-app

Albert Heijn brengt op 26 juni een geheel vernieuwde Appie-app op de markt voor Android en iOS. Op korte termijn gaat deze ook auto boodschappenlijstjes samenstellen op basis van historische aankoopgegevens van klanten.

De belangrijkste nieuwe elementen zijn de interface, die nu ‘duimvriendelijk’ is gemaakt qua bediening. Daarnaast wordt het eenvoudiger om de barcodescanner aan te roepen en er zit een beter zoekmechanisme in de app. “Wat ik ook een leuke vind, is de kookstand”, zegt Jorik Dopmeijer. Hij is platformmanager Mobile bij AH Online. “Als je een recept opent in de app, worden in deze stand de letters groter en springt je telefoon niet op autolock.”

Dopmeijer testte de opvolger van de oude Appie onder een grote groep gebruikers uit zijn eigen netwerk en belangstellenden die zich meldden na een publieke oproep. “De uitrol gaat op Android gefaseerd in de week voorafgaand aan de 26e. Bij iOS gaan we in een keer over op die dag.”

De app is door een eigen AH-team gebouwd. Zij meten het succes van Appie af aan de snelheid van de app zelf, maar er wordt ook gekeken naar hoe intensief hij wordt gebruikt om online en offline te shoppen. “Dat is core. Daarnaast is hij ook bedoeld ter inspiratie. In die situatie wordt er vooral gekeken naar retentie en de gemiddelde gebruiksduur.”

In de toekomst hoopt Dopmeijer, die eerder aan de app van NU.nl werkte, meer intelligentie in Appie te kunnen bouwen. Dan valt te denken aan betere persoonlijke aanbiedingen op basis van de data uit iemands Bonuskaartkoppeling. Of aanbevelingen voor boodschappen op basis van events in een seizoen, het weer of sportevenementen, of tijd van de dag. Op korte termijn gaat Appie zelfstandig boodschappenlijstjes samenstellen met data die AH al lang in huis heeft.

Dopmeijer was vandaag een van de sprekers op Emerce’ event Tech Live! in de Beurs van Berlage. Daar sprak hij met name over hoe de wereld van mobiele apps er minder een wordt van silo’s. “Ze raken geïntegreerd. Functies van Uber zitten bijvoorbeeld in Google Maps. Deze ontwikkeling wordt verder bespoedigd door Android Instants Apps. Daarbij kun je onderdelen van native apps gebruiken zonder ze te hoeven installeren.”

Foto: Arjan (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Ron

Hopelijk hebben ze het synchroniseren nu wel op orde. Op vragen waarom deit niet werkte sussen het toestel van mijn vrouw en mij kreeg ik tot 3 maal toe (laatste keer een half terug) als antwoord dat dit probleem bekend is maar dat er geen oplossing voor was…….

Rob

Waar zijn mijn favoriete recepten in de nieuwe app? Wat was er mis met de oude app en vormgeving? Die nieuwe vormgeving is een grote achteruitgang. Ik vraag mij werkelijk af hoe deze nieuwe versie is getest. Het mag dan wel duimvriendelijk genoemd worden, mijn mening is dat de app onoverzichtelijk is door de grote afbeeldingen waardoor je veel moet scrollen. Dat is niet duimvriendelijk, daar krijg je bij veel gebruik duimklachten van. En Jorik, fijn dat jij die kookstand zo leuk vind, maar in de oude versie zal ook een kookstand en die beviel mij prima.
Wat is de ratio achter het inloggen als ik een recept wil bewaren? Voor mij betekent het dat ik na jaren als zeer tevreden gebruiker nu afscheid neem van deze app. Daar is twijfel bijgekomen of ik wel een zeer vaste klant van AH blijf, nu ik beproef dat AH steeds meer data van mij wil hebben. Dat wordt dus weer een anonieme Bonuskaart!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond