Deel dit artikel
-

Albert Heijn realiseert geautomatiseerd Home Shop Center

Albert Heijn en Swisslog, een wereldwijde aanbieder van magazijnautomatisering en -software, werken samen aan een nieuw, geautomatiseerd Home Shop Center (HSC). In dit nieuwe HSC hoeven medewerkers nagenoeg alle houdbare producten niet meer zelf uit de rekken te pakken omdat dit geheel geautomatiseerd gebeurt.

Het HSC komt in een nieuw, BREEAM-gecertificeerd pand in Barendrecht en opent in het najaar van 2023.

Voor het geautomatiseerd vullen van de boodschappenkratten is gekozen voor een geïntegreerde oplossing van Swisslog inclusief een AutoStore: een systeem dat robots en bakken gebruikt om losse producten, zoals een pot pindakaas of een tube tandpasta, snel te verzamelen. Bijna 300 robots rijden straks door het nieuwe HSC om de bestelde boodschappen te verzamelen. Voor de medewerkers wordt het werk daardoor lichter.

De nieuwe locatie van ruim 25.000 m2 is naast innovatief ook duurzaam. Het volledig gasloze gebouw krijgt, net als alle andere HSC’s en DC’s van Albert Heijn het BREEAM-certificaat vanwege verschillende duurzame energieoplossingen zoals zonnepanelen, een energiezuinige koelcel, energiezuinige ledverlichting en een warmtepomp voor de klimaatinstallatie in de kantoren.

De bouw van het nieuwe pand is onlangs gestart. Na oplevering in het voorjaar van 2023 wordt gestart met de implementatie van AutoStore. De opening staat gepland in het najaar van 2023. Het HSC in Barendrecht gaat per week 45.000 bestellingen bij klanten thuisbezorgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond