Deel dit artikel
-

Albert Heijn test idee verkoop via bol.com

Albert Heijn wil mogelijk een deel van het assortiment via zusterbedrijf bol.com verkopen. Dat blijkt uit een online-enquête die het bedrijf heeft voorgelegd aan een aantal klanten.

Op een afbeelding (foto onder) is te zien dat via bol.com boodschappen besteld kunnen worden tegen een minimumbestelbedrag van 25 euro. Bezorging is dan gratis, net als bij Picnic, dat AH.nl steeds meer op de hielen zit.

Albert Heijn wil niet het complete assortiment via bol.com aanbieden. ‘Wil je bestellen uit het hele assortiment, kies dan voor Albert Heijn’, vermeldt de afbeelding.

Albert Heijn verkoopt zijn eigen assortiment nu nog uitsluitend online via AH.nl. Er is wel een samenwerking met bol.com op het gebied van afhaalpunten, waarbij bestellingen voor bol.com in de vestigingen van Albert Heijn kunnen worden opgehaald.

‘We testen en verkennen regelmatig nieuwe mogelijkheden en concepten’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh over de bol.com-supermarkt tegen Distrifood. ‘Er zijn geen concrete plannen dit idee te realiseren.’

bol.com laat weten dat het niet bij de enquête is betrokken.

Ondanks de ontkenning is verkoop van boodschappen via bol.com niet onlogisch. Het Amerikaanse voorbeeld Amazon doet dat al langer. Bovendien zijn al diverse boodschappen bij bol.com te bestellen, waaronder nagenoeg alle merken waspoeder en kattenzand en -voer.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees

De vorige Delhaize-Ahold-baas Dick Boer vond het nodig tv-kijkers geruime tijd te terroriseren met reclames van het type “dit programma wordt mede verpest door Dick Boer van bol.com/Ahold.” Sindsdien heb ik niets meer besteld bij bol.com en Albert Heijn stond al op mijn boycotlijst sinds die suffige filmpjes waarin Dick Boer de rol speelde van een halfgare AH-supermarktmanager. Die werden met veel te hoge frequentie uitgezonden. Ik begrijp dus niet wat de nieuwe baas Frans Muller wil bereiken met AH-spullen verkopen via bol.com.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond