Deel dit artikel
-

Alibaba brengt exclusieve NFT’s uit voor Olympische Spelen

Een kleine groep Chinezen kan gedurende de Olympische Spelen exclusieve NFT’s kopen, die niet bedoeld zijn om te verhandelen.

Ter gelegenheid van de Winterspelen in Peking brengt Alibaba Group elke week een nieuwe non-fungible token (NFT) uit. Het gaat om afbeeldingen van sporters, twee met schaatsers en twee met skiërs. De klassiek gestileerde foto’s zijn puur bedoeld als persoonlijk verzamelobject. Hoewel ze op een blockchain staan, mogen ze niet verhandeld worden in de context van munten.

De eerste munt, met de afbeelding van een snelschaatser, was binnen enkele uren uitverkocht.

Van elke NFT worden slechts 8.888 unieke exemplaren uitgegeven. Die worden verkocht op Alibaba’s marktplaatsen Taobao en Tmall en zijn enkel beschikbaar voor abonnees van de 88Vip-club. Zij moeten minstens veertien jaar oud zijn en in China wonen. Het getal acht staat in de Chinese cultuur voor geluk.

Vanwege de onmogelijkheid om fysiek de Spelen te bezoeken, is er veel vraag naar fysieke souvenirs met pandamascotte Bing Dwen Dwen. Omdat fabrieken vanwege het Chinese nieuwjaar zijn gesloten, is er een tekort aan de betreffende beertjes.

Foto: Roba66 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond