Deel dit artikel
-

Alibaba: cloud compenseert daling e-commerce

Alibaba heeft het afgelopen kwartaal geleden onder de vele lockdowns in Chinese steden. Daardoor daalde de handelsomzet in belangrijke categorieën als mode en accessoires en consumentenelektronica.

De omzet van omgerekend 30 miljard dollar bleef stabiel op jaarbasis, hoofdzakelijk omdat de daling in de thuismarkt werd gecompenseerd door 2,6 miljard dollar aan inkomsten uit de cloud.

De aangepaste EBITA daalde met 18 proent op jaarbasis tot 5,1 miljard. De nettowinst bedroeg iets meer dan 3 miljard. De cijfers waren beter dan verwacht.

Internationaal ging het ook niet lekker. In het afgelopen kwartaal van daalde het gecombineerde aantal bestellingen voor Lazada, AliExpress, Trendyol en Daraz met 4 procent op jaarbasis, voornamelijk als gevolg van de nieuwe btw-regels van de Europese Unie, de lagere euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar en aanhoudende verstoringen van de toeleveringsketen en logistiek als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

In Zuidoost-Azië vertoonde Lazada nog wel een gezonde ordergroei van 10 procent op jaarbasis tijdens het kwartaal dat eindigde op 30 juni.

Alibaba wil overigens een primaire notering op de beurs in Hongkong en heeft daarvoor aparte directieleden aangesteld. Het had al een notering aan de New York Stock Exchange. In Hongkong heeft de retailer een secundaire notering. Met de primaire notering in Hongkong hoopt Alibaba meer interesse te krijgen van Chinese en andere Aziatische beleggers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond