Deel dit artikel
-

Alibaba Cloud geeft gebruikers gratis twee terabyte opslagruimte

De gratisgrenzen van de Amerikaanse techgiganten verbleken bij wat Alibaba Cloud aan zijn particuliere eindgebruikers aan gratis opslagruimte geeft: twee terabyte.

Begin deze week bracht het bedrijf in China zijn eerste cloudproduct voor de particuliere markt uit: Cloud Drive. Belangstellenden kunnen het sinds maandag op Android en iOS testen en genieten daarbij onbeperkte down- en uploadvolumes en -snelheden.

Met dit nieuwe product gaat Alibaba de concurrentie aan met Baidu’s Wangpan en Tencents Weiyun. China kent volgens de Soutch China Morning Post bijna een half miljard gebruikers van opslagdiensten in de cloud. Alibaba is op dat vlak een nieuwe toetreder.

In vergelijking met Alibaba Cloud Drive zijn de Amerikaanse tegenhangers kinderspel. Google Drive is het royaalst met vijftien gigabyte, gevolgd door Microsoft Onedrive en Apple Cloud met vijf gigabyte gratis opslag. Dropbox haakt af bij twee gigabyte, wnat hoopt met die lage ondergrens zakelijke gebruikers te converteren naar maandabonnementen.

Op zakelijk vlak is Alibaba al langer een leverancier van cloudopslag. De aandacht ligt hoofdzakelijk op de thuismarkt, maar het online events bewerkt het ook de Europese markt actief. Begin deze maand nog hield het een Europese roadshow.

Foto: Rod Waddington (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond