Deel dit artikel
-

Traagste groei voor Alibaba in drie jaar

Alibaba kampt met de traagste groei in drie jaar. Dat blijkt uit de zojuist gepubliceerde kwartaalcijfers. De omzet kwam met 3,27 miljard dollar lager uit dan verwacht.

De lagere groei, hoewel nog altijd 28 procent hoger dan een jaar geleden, komt deels door restricties die de Chinese overheid Alibaba heeft opgelegd, met name waar het gaat om commissies over groepsinkopen en verkoopaanbiedingen. De verzadiging van de markt in de grotere Chinese steden is een andere reden. De oververhitte Chinese economie lijkt af te koelen. Dat de winst steeg, kwam vooral door het afstoten van Alibaba Pictures.

De eigenlijke marktplaatsen, de belangrijkste inkomstenbron voor Alibaba, deden het goed. Het aantal actieve gebruikers steeg 32 procent. Het handelsvolume nam met 34 procent toe. Anders dan Amazon is Alibaba zelf geen verkoper. Het platform is bedoeld voor verkooppartners, zoals Amazon die ook heeft.

De mobiele transacties stegen naar 55 procent van alle transacties in het afgelopen kwartaal, en dat is 51 procent hoger dan in het vorige kwartaal. Alibaba heeft 307 miljoen actieve mobiele gebruikers.

Positief is Alibaba over zijn clouddochter Aliyun. De opbrengsten uit cloud stegen 106 procent naar 78 miljoen dollar.

Alibaba maakte een dezer dagen bekend dat het een belang neemt in elektronicaretailer Suning. Het is de eerste concrete investering in een fysieke retailketen.

GongTo / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond