Deel dit artikel
-

‘Alibaba wil logistiek centrum in Duitsland’

Alibaba zou een nieuwe logistieke hub in gebruik willen nemen om het toenemende handelsverkeer naar Europa te stroomlijnen. De haven van Hamburg zou een knooppunt in noord-Europa moeten worden.

De Duitse uitgave Wirtschaftswoche meldt dat het Belgische overslag te druk begint te worden. Dagelijks gaan er al vijftigduizend dozen en pakketten naar Duitsland toe. Naar verwachting zal dat enkel nog groeien.

De Chinezen zijn daarom op zoek naar een locatie om de Duitse en wellicht Scandinavische beter te kunnen bedienen. Er zouden gesprekken zijn in de Port of Hamburg.

Het is duidelijk dat Alibaba zijn logistieke infrastructuur richting Europa wil verstevigen met het oog op de lange termijn. Naast verkeer via de havens en lucht gaat ook vervoer over land hierin een rol spelen.

China investeert tot 2030 250 miljard euro’s in de bouw van een nieuwe zijderoute, een via het spoor. Via Xi’an gaan de treinen het land uit richting Duitsland. Via het bestaande spoor komen nu al wekelijks 25 treinen uit China aan in Duisburg.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: August Brill (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond