Deel dit artikel
-

Alice, BBned mogelijk in de etalage

Telecom Italia reorganiseert om financiële tegenwind het hoofd te bieden. De Italianen willen bedrijfsonderdelen ter waarde van 3 miljard euro verkopen. Mogelijk doet het in Nederland BBned en Alice van de hand, al heeft de lokale directie nog geen verkoopopdracht.

De leiding van het telecombedrijf presenteerde in Londen zijn nieuwe strategische visie voor de jaren 2009 tot en met 2011. Daarin staat centraal het terugbrengen van de kosten en schuld, meer dan initieel bedoeld.

Als onderdeel van de eerdere herstructurering deed het provider Alice in Frankrijk van de hand.

Tijdens zijn presentatie maakte bestuursvoorzitter Franco Bernabè bekend 5 procent van het personeelsbestand te schrappen, 4.000 banen. Bovendien maakte hij bekend bedrijfsonderdelen te willen verkopen die niet tot de kernactiviteiten behoren. Bernabè rekent de Italiaanse en Braziliaanse markten tot kern, de anderen niet.

Financieel analisten van Deutsche Bank en JP Morgen twijfelen of het telecombedrijf zijn nieuwe financiële doelstellingen kan halen. Bovendien is het de vraag in hoeverre belangstellende kopers externe geldbronnen kunnen aanboren in het huidige financiële klimaat.

In Nederland is Telecom Italia bekend met zijn dochterbedrijf BBned waar ook BBeyond, InterNLnet en Alice onder vallen. De woordvoerster van BBned zegt: "Concreet is er niets bekend gemaakt over verkoopintenties voor Nederland". De directie heeft niet de opdracht gekregen om de kopersmarkt in kaart te brengen.

Deel dit bericht

2 Reacties

ted lindgren

Ze krijgen geen cent meer voor die failliete boedel in Nederland.

clyde

Falliet???? Man waar haal je die info vandaan is helemaal niet falliet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond