Deel dit artikel
-

AliExpress: Orders binnen vijf dagen geleverd

Marktplaats AliExpress gaat samenwerken met zusterbedrijf Cainiao om sneller pakketjes van China naar de koper te brengen. Uiterlijk binnen vijf dagen.

Het management van AliExpress legt de lat hoog om de tanende interesse voor zijn app weer aan te wakkeren. Een beproefde methodes in e-commerce is de logistieke kant richting de klant te verbeteren.

De samenwerking met Cainiao moet ertoe leiden dat orders binnen vijf dagen vanuit China op de deurmat van de klant moeten liggen. Dat is dertig procent sneller dan het gemiddelde.

Het Chinese logistieke bedrijf werd in 2018 opgericht door Alibaba Group en een aantal partnerbedrijven. Op de thuismarkt heeft het zijn logistieke dermate goed op orde, dat het merendeel van de pakketjes binnen 24 uur na bestelling wordt afgeleverd.

Om de internationale markt te kunnen bedienen opende het Alibaba-label distributiecentra op belangrijke knooppunten in midden- en west-Europa en de VS.

Cainiao is een trackingsysteem dat samenwerkt met logistieke partijen voor de daadwerkelijke verplaatsing van orders. Het laat de bouw van zijn internationale netwerk aansluiten op het Belt & Road-initiatief. Dat is internationale logistieke handelsroute van oost naar west.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond