Deel dit artikel
-

Alle Philips televisies straks op Android

TP Vision lanceert in het derde kwartaal zijn eerste door Android aangedreven Philips televisie. Het bedrijf garandeert daarmee ‘vloeiendere en snellere tv- en gamebeelden’.

Android vormt in eerste instantie de basis van de high-end Philips tv’s, daarna wordt het aanbod stap voor stap uitgebreid naar de andere segmenten. In 2015 zullen de meeste van de Smart TV’s van de onderneming door Android worden aangedreven, zo laat het bedrijf vandaag weten.

Android is het meest voorkomende besturingssysteem in de mobiele markt van vandaag. TP Vision meent daarom dat het een goede basis vormt voor televisies. Vanwege de snelle responstijden, het efficiënte gebruik van de beschikbare middelen, slimme interoperabiliteit en ‘focus op apps’.

Voor alle duidelijkheid: Philips kiest niet voor Google TV, de televisiesoftware die de zoekgigant voor televisies en dongels heeft ontwikkeld.

Het Chinese Hisense maakte vandaag een samenwerking bekend met het Amerikaanse Roku TV, fabrikant van Apple TV-achtige decoders. In feite gaat het om schermen met ingebouwde Roku-kastjes. Gebruikers hebben toegang tot meer dan duizend tv-bronnen. De schermen komen eerst in Noord-Amerika op de markt.

Philips spin-off Dimenco gaat verder onder eigen naam brilvrije full HD 3D-televisies op de markt brengen voor consumenten. Het Veldhovense bedrijf richt zich nu met name op de zakelijke markt van presentatieschermen. De toestellen worden in China vervaardigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond