Deel dit artikel
-

‘Alle vernieuwing bij BAS Group stopgezet’

Marco Heestermans, ex-directeur retail van BAS Group, heeft forse kritiek op het beleid van de huidige interim-directie. Dat vertelde hij zondag aan De Telegraaf. Het aanvragen van de surseance van betaling had in zijn ogen zelfs voorkomen kunnen worden.

De zittende directie heeft de strategie van een dinosaurus, aldus Heesterans. Alle vernieuwing, ook online, is stopgezet. De nadruk ligt op kostenbesparing in plaats van investeren.

BAS Group vroeg vrijdag uitstel van betaling aan voor alle drie dochters Dixons, iCentre en Mycom. Afgelopen maart trokken de banken ING en ABN al de volledige macht bij de BAS Group naar zich toe.

Oprichter Steven Bakker moest de leiding uit handen geven en werd vervangen door Peter Brussel, voormalig algemeen directeur van BCC en bestuurslid bij Blokker Holding. Het directieteam bestaat verder uit Caspar Klinkhamer (COO) en Allen Pheiffer (CFO).

Met de curator worden de mogelijkheden van een doorstart nader bekeken.

Foto (c): WSB Interieurbouw

Deel dit bericht

2 Reacties

R de Jonge

De interne situatie bij Bas Group is mij niet bekend. Peter Brussel, sinds 01 april 2015 aangesteld als interim directeur de schuld geven van alle malaise, is niet alleen makkelijk maar laf. Wat de dhr.Heestermans hiermee wil bereiken is onduidelijk anders dan dat hij de schuld graag in de schoenen van een ander schuift. Dat de banken in maart 2015 al de macht naar zich toe trokken zegt genoeg. Brussel was toen nog niet aangesteld. Ik denk dat de dinosaurus-strategie van Peter Brussel zoals Heestermans het noemt, bittere noodzaak was omdat vorige directies dit hebben verzuimd. Helaas is het nu te laat.

Flup Quick

Beste Marco, dat is wel hel erg de zwarte piet doorschuiven naar een top-manager van het type Peter Brussel, noodgedwongen een paar maanden geleden erbij gehaald.
Wat was overigens jouw aandeel de voorbije paar jaren? Kan je wat meer vertellen over de door jou achtergelaten puinhoop van BAS Group in België, vandaag inmiddels bankroet, en over de huidige malaise in Nederland? Was jij dan niet de kapitein op het schip zoals je dat zo graag liet horen aan eenieder die je pad kruiste? Veel blabla, erg weinig boemboem kerel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond