Deel dit artikel
-

Alle winkeliers Zwolle in app

Zwolle is de eerste stad in Nederland waar alle winkeliers samen met een alles-in-één app komen. Klanten kunnen 24 uur per dag shoppen en rondkijken in de winkels.

In november werd de Smobshop-app gelanceerd, waarbij klanten bij 250 winkels in Zwolle on-line artikelen kunnen bestellen. De bestelling wordt nog dezelfde dag per fietskoerier bezorgd.

Zwolle kampt net als veel andere steden met leegstand. Bijna één op de elf winkels in de Zwolse binnenstad staat leeg.  De stad van Wehkamp ondervindt hevige concurrentie van internet. Afgelopen jaar werd door de gemeente al een plan van aanpak op papier gezet om de leegstand tegen te gaan en de bezoekersaantallen omhoog te krijgen. Zo is gratis WiFi in het centrum geïntroduceerd.

Het Momshop concept is ontwikkeld door het Londense bedrijf Crowdmessenger. En ging afgelopen zomer een samenwerking aan met appontwikkelaar Tiny Orca voor de ontwikkeling van de SmobShop-app.

Na Zwolle verwacht SmobShop de komende jaren honderd gemeenten in de Benelux te voorzien van hun Smart Mobile Shopping-formule. Ook voor het winkelgebied New Babylon Den Haag is een Smobshop ontwikkeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond