Deel dit artikel
-

Niet alleen halen, maar ook brengen bij Superdirect.com

Aanstaande zaterdag gaat de online supermarkt Superdirect.com van start. Via het web bestel je er boodschappen, bij een pickup point haal ze op. Door een nieuwe samenwerking met DPD kunnen er ook pakketjes worden afgeleverd voor verzending.

Zaterdag gaat in Eindhoven het eerste afhaalpunt van Superdirect open. Deze locatie is de eerste in wat uiteindelijk een vrijwel landelijk dekkend gebied moet worden. De afhaallocaties zijn onbemand, gekoeld en goed bereikbaar.

De kleine ‘loodsen’ nemen een deel van de logistieke last weg bij zowel de verzender als de ontvanger. Als online supermarkt wil Superdirect ook verse, gekoelde en bevroren artikelen kunnen leveren aan zijn klanten. Daarom levert het uit naar de speciaal ingerichte loketten. De ontvanger kan daar 24×7 terecht om de boodschappen mee naar huis te nemen.

Nog voor de eerste operationele activiteiten voegt Superdirect daar al een nieuwe dimensie aan toe. Het sluit een samenwerking met vervoerder DPD waarbij consumenten hun eigen pakketjes via het ophaalpunt kunnen laten versturen, maar er ook bestellingen van andere webwinkeliers kunnen ontvangen.

De Nederlandse e-commercesector groeit in de komende drie jaar naar verwachting met zo’n dertig procent tot 13 miljard euro. Onderzoekers wijzen de Foodsector aan als belangrijke motor achter de toekomstige groei.

Afhaalpunten zijn in Nederland niet nieuw. Kiala onderhoudt hier al jaren een netwerk van honderden afhaalpunten. Het bedrijf kwam begin vorig jaar in handen van het Amerikaanse UPS. Daarom is het niet uitgesloten dat consumenten in de toekomst niet enkel pakketjes kunnen halen bij Kiala, maar ze via UPS er ook kunnen aanbieden voor verzending.

Grote internetbedrijven als Google en eBay ontplooien ook zelfstandig bezorg- en afhaaldiensten. In Amerika maakte Google gisteren bekend zijn het werkterrein van bezorgdienst Shopping Express uit te breiden naar een groter gebied rondom San Francisco.

eBay sloot in Engeland een overeenkomst met retailer Argos. Wie wat op eBay koopt, kan dat daags na bestelling afhalen bij een van de 150 filialen van de keten.

In Nederland kent bol.com een constructie waarbij online bestellingen bij alle filialen van Albert Heijn kunnen worden opgehaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond