Deel dit artikel
-

Allekabels: ‘Van veel klanten geen wachtwoorden gelekt’

Allekabels zegt dat de technologische beveiliging na de hack van 23 augustus 2020 maximaal is opgeschroefd. De webwinkel beweert ook dat van een groot deel van de klanten geen wachtwoorden zijn gelekt. Alleen de wachtwoorden van klanten die zich voor 1 september 2018 geregistreerd hebben, zouden kunnen worden gekraakt. Deze zijn nu nog versleuteld.

RTL Nieuws meldde gisteren dat Allekabels privégegevens en wachtwoorden van miljoenen Nederlanders heeft gelekt. De gestolen database is eind januari op een hackersforum te koop aangeboden voor een bedrag vanaf 15.000 euro.

Het betreft totaal om zo’n 2,6 miljoen unieke e-mailadressen die zijn gekoppeld aan namen, woonadressen, telefoonnummers, geboortedata en versleutelde wachtwoorden.

Allekabels heeft besloten om onmiddellijk de wachtwoorden van een deel van de klanten te wissen.

Daarnaast waarschuwt de webwinkel dat klanten de komende periode oneigenlijk kunnen worden benaderd met bijvoorbeeld phishing e-mail.

‘Wij zijn bijzonder geschrokken van deze cyberhack en (Allekabels) zal de kwestie diepgaand onderzoeken en alle noodzakelijke maatregelen nemen,’ zo laat het bedrijf weten in een mail.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond