Deel dit artikel
-

Alliander voert in week tijd 100 online sollicitatiegesprekken

Netbeheerder Alliander zet alle zeilen bij om ondanks de coronacrisis nieuwe technische en IT collega’s te werven. Het netwerkbedrijf voerde in een week tijd al ruim 100 online videogesprekken met sollicitanten in plaats van fysieke ontmoetingen.

De werkzaamheden aan de energienetten gaan ondanks de corona-crisis door. Ook sollicitatieprocedures lopen zoveel als mogelijk door, zeker voor kritische doelgroepen als technici en IT-specialisten waarvoor honderden vacatures zijn. Omdat fysieke gesprekken door de corona-crisis lastig zijn, vinden er momenteel gesprekken plaats via online programma’s als Skype en Teams.

De eerste ervaringen laten volgens Alliander zien dat alternatieve manieren van solliciteren goed werken. Deze week zijn de eerste collega’s ook aangenomen in deze vorm.

Om meer te laten zien van de activiteiten van Alliander, worden op dit moment video’s en verhalen gemaakt en gedeeld van monteurs die vertellen over hun dagelijks werk. Het netwerkbedrijf werkt verder aan online evenementen voor nieuwe monteurs om ze alvast kennis te laten maken met (collega’s van) Alliander.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond