Deel dit artikel
-

Iets meer omzet voor innovatietak ‘Other Bets’ Alphabet

Alphabet, de moeder van Google, sluit een goed kwartaal af. De omzet van 27,8 miljard dollar was in lijn met de verwachting van Wall Street. De nettowinst steeg 30 procent naar 6,7 miljard. Zelfs de experimenten (Other Bets) brachten iets meer op.

Ook nu weer waren advertenties goed voor 24,1 miljard dollar (pdf). De CPC, een indicatie van de waarde van advertenties, steeg ten opzichte van het vorige kwartaal 1 procent, maar eindigde wel weer 18 procent lager dan een jaar geleden. De kosten voor bezoekersverkeer zijn inmiddels wel gestegen, tot 31,6 procent.

Google gaf ook weer flink veel geld uit aan Google Cloud, content voor YouTube en hardware. Het aantal medewerkers steeg naar 78.000.

De categorie Other Bets, het experimentele onderdeel waaronder zelfrijdende auto’s, gezondheidstak Verily en Nest, bracht 302 miljoen dollar op, 50 procent meer dan vorig jaar. Wel worden hier nog flinke verliezen geleden van 812 miljoen dollar. Alphabet is niettemin tevreden met de ontwikkelingen rond Waymo (auto’s) en Nest (beveiligingscamera’s en thermostaten).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond