Deel dit artikel
-

Inflatie drukt advertentiemarkt Google

Alphabet, moederbedrijf van Google, publiceerde zojuist tegenvallende cijfers. Een afkoelende economie, hoge inflatie en toenemende angst voor een recessie raken de budgetten van adverteerders.

Google heeft de omzetgroei voor het vijfde kwartaal op rij zien vertragen. De omzet steeg licht naar 69 miljard dollar, maar de winst daalde flink naar 13,9 miljard tegen 18,9 miljard een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een omzet van 70,58 miljard dollar.

Zoekadvertenties waren goed voor 39,5 miljard in het derde kwartaal, tegen 37 miljard een jaar terug. Google verkocht iets meer dan 7 miljard dollar aan YouTube reclame, minder dan een jaar eerder.

Google Cloud was goed voor 6,8 miljard dollar en Other Bets, experimenten van allerlei aard, bracht 209 miljoen op (pdf).

Analisten hadden al rekening gehouden met tegenvallende resultaten  vanwege een uitdagende advertentiemarkt en toenemende concurrentie van onder meer TikTok.

Google kreeg dinsdag ook nog een boete van 9,36 miljard Indiase roepies (113 miljoen dollar) vanwege zijn dominante marktpositie op het gebied van in-app-betalingen. Het bedrijf moet voortaan alternatieve betaalmethoden toestaan.

Enkele dagen geleden was ook al een boete van 162 miljoen uitgedeeld door de Competition Commission of India (CCI) voor concurrentieverstorende praktijken met betrekking tot de Android systeemsoftware.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond