Deel dit artikel
-

Ook Alternate.nl keert Kieskeurig.nl de rug toe

Computerwinkel Alternate.nl laat zijn producten uit de zoekindex van Kieskeurig.nl verwijderen. Het bedrijf is de volgende grote webwinkel die zich verzet tegen de nieuwe tarieven die de productvergelijker van Sanoma morgen doorvoert.

Coördinator Marketing Rob Verheij: ‘De CPC-tariefverhogingen tot vijftig procent van Kieskeurig zijn buiten proportioneel en maken de prijsvergelijker simpelweg niet rendabel. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om ook onze campagne op Kieskeurig stop te zetten.”

Verheijs werkgever Alternate, dat hoog noteert in de Twinkle100, sluit zich aan in de rij met bol.com en Coolblue die gisteren te kennen gaven dat ze vanaf morgen grotendeels of helemaal niet meer in de index van Kieskeurig.nl zijn te vinden. De Sanoma-vergelijker voert eenzijdig nieuwe prijzen door waartegen webwinkels adverteren op de vergelijker.

Volgens de nieuwe prijsstelling betaalt een adverteerder, zijnde de aangesloten webwinkels, een vaste vergoeding per klik naar de winkel. Hoe duurder het artikel, hoe hoger de gevraagde vergoeding per klik. Hierdoor wordt Kieskeurig.nl toegankelijker voor winkels met goedkopere producten, maar bijna onbetaaldbaar voor verkopers van dure items.

Bol.com haalt honderdduizenden producten uit Kieskeurigs index, Coolblue zal er minstens een week helemaal niet meer te vinden zijn. Alternate sluit zich aan, zo liet Verheij zojuist aan Emerce weten.

Foto: Patrick Hoesley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond