Deel dit artikel
-

Amac lanceert tool voor opkopers

Apple verkoper Amac zegt als eerste retailer in Europa een tool te hebben ontwikkeld die marktwerking tussen opkopers van Apple-apparatuur moet stimuleren. Amac laat verschillende opkopers een bod doen op een Apple-apparaat dat bij Amac wordt ingeleverd, waardoor de klant automatisch het hoogste bedrag voor zijn oude apparatuur ontvangt.

Consumenten kunnen via Amac.nl zelf de geschatte inruilwaarde berekenen. Vervolgens kunnen zij hun apparaat in een van de 47 Amac-winkels inleveren waar het definitieve inruilbedrag wordt vastgesteld. Op basis van het serienummer wordt daar eerst gecheckt bij overheidswebsite stopheling.nl of het niet om een gestolen apparaat gaat. Uiteindelijk gaat het apparaat naar een van de drie partners, waar het gerecycled of hergebruikt wordt.

Amac werkt samen met drie partners. Die kunnen elke dag de competitie met elkaar aan voor de ingeleverde producten. Elke 24 uur kunnen zij hun prijs aanpassen. ‘Vraag en aanbod beïnvloeden elkaar. Als een opkoper bijvoorbeeld net een aanvraag heeft gekregen voor een rode iPhone 7 met 128GB opslagruimte, dan kan hij voor die specifieke telefoon via onze tool meer bieden dan zijn concurrenten, omdat hij weet dat hij het product sowieso kan doorverkopen,’ zegt Amac-CEO Ed Bindels.

In de toekomst kunnen ook apparaten van andere merken worden ingeleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond