Deel dit artikel
-

Amazon Alexa ook in koelkasten LG

Ook LG blijkt al enige tijd te hebben samengewerkt met Amazon voor spraaktechnologie. De digitale butler Alexa wordt onderdeel van de koelkasten van het bedrijf, zo maakte LG zojuist bekend op CES in Las Vegas.

Via Alexa kunnen bijvoorbeeld recepten worden opgezocht en boodschappenlijstjes worden bijgehouden. Ook kunnen boodschappen worden besteld, al werd niet duidelijk of dat bij Amazon (Fresh) moet gebeuren. De koelkasten draaien onder WebOS, de systeemsoftware die LG ook voor zijn televisies gebruikt.

Restjes of ander eten hoeven volgens LG nooit meer te bederven: voedingswaren worden voorzien van een houdbaarheidslabel, zodat de koelkast waarschuwt wanneer producten hun houdbaarheidsdatum naderen. Ook is een panoramische camera aanwezig, waarmee je op afstand in de koelkast kunt kijken.

Amazon blijkt zijn Alexa technologie aan aardig wat bedrijven te hebben uitgeleend. Lenovo lanceerde zijn eigen variant van de slimme luidspreker Echo. Met GE heeft Amazon een pratende lamp ontwikkeld. En de technologie duikt op in televisies van Seiki.

LG introduceerde vandaag ook een aantal Alexa gestuurde robots, van schattig ogende hulpjes voor in de huiskamer tot grotere robots die passagiers de weg moeten wijzen op vliegvelden. De Airbot maakt zijn debuut op het Incheon vliegveld in Zuid Korea.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond