Deel dit artikel
-

Amazon en Apple met onderzoekslabs in Cambridge

De Britse universiteitsstad Cambridge lijkt ineens aantrekkelijk voor R&D-activiteiten van internetbedrijven. Na Apple gaat ook Amazon zich er vestigen.

Amazon wil via de eerder aangekochte startup Evi Technologies in Cambridge onderzoek gaan doen naar drones en spraaktechnologie. Al enkele maanden zoekt het bedrijf ingenieurs voor Prime Air, zoals de dronesactiviteiten worden genoemd. Amazon denkt dat met drones in de toekomst pakjes kunnen worden bezorgd.

Volgens Business Weekly wil Apple zich gaan vestigen in een gebouw aan Hills Road. Daar zouden 40 werknemers komen te werken, al is niet duidelijk waar die aan moeten gaan werken. Apple heeft de komst van een lab naar Cambridge niet bevestigd.

Microsoft, Sony, Huawei, Qualcomm, Spotify en Nokia hebben al veel langer onderzoekslabs in Cambridge. Die stad heeft altijd een sterkere techcomponent gehad dan bijvoorbeeld Oxford. Het gebied rond Cambridge wordt al jaren Silicon Fen genoemd door de aanwezigheid van bedrijven als ARM Limited en (ooit) Sinclair.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond