Deel dit artikel
-

Amazon AWS begint Space Accelerator voor start-ups

Techstarters die clouddiensten bouwen met data in de ruimtevaartsector kunnen deelnemen aan een ondernemersprogramma bij de cloudspecialisten van Amazon AWS. Daartoe begint het een accelerator.

Belangstellenden kunnen zich tot 21 april aanstaande opgeven als belangstellend. Daarna selecteren Amazon en de Britse investeerder Seraphim Capital de groep die daadwerkelijk mag gaan instappen bij de virtuele snelkookpan. Het betreft een ‘business support-programma’ dat vier weken duurt.

Binnen het initiatief neemt Seraphim vooral domeinkennis mee en AWS cloudexertise, maar ook directe technische koppelingen naar de ruimte. Amazon heeft sinds twee jaar een netwerk van grondstations in gebruik die in directe verbinding staan met satellietnetwerken.

Tien teams kunnen uiteindelijk meedoen aan het mentorprogramma. Als prijs ontvangen zij tot honderdduizend dollar aan budget om te besteden bij AWS. Amazon is hierbij gebaat omdat het zich als space savvy omgeving profileert. Dat is niet onwenselijk, omdat er steeds meer starters in de ruimtevaartbusiness ontstaan.

In Nederland kennen we bijvoorbeeld het bedrijf Hiber, dat vier kleine smalbandsatellieten lanceerde. Bedrijven kunnen daarmee de locatie, status en werking monitoren. De start-up biedt enkel connectiviteit. De dataverwerking komt voor rekening van de klant.

Foto: Andrei Taranchenko (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond