Deel dit artikel
-

Amazon bedient Noord Nederland vanuit het Duitse Emden

Amazon bouwt een distributiecentrum in het Duitse Emden. Via Emden wordt ook de Noord-Nederlandse markt bediend, weet RTV Noord.

De stad in Nedersaksen, gelegen aan de Eems, ligt zeer dichtbij de Nederlandse grens.

Het centrum op industrieterrein Frisa in Emden wordt zo groot als een voetbalveld en moet voorjaar 2021 klaar zijn.

Het nieuwe centrum levert zeventig extra arbeidsplaatsen op. Ook zijn nog eens 250 chauffeurs nodig die de pakketjes moeten verspreiden.

Duitsland, de tweede markt voor Amazon na de VS, telt inmiddels twintig distributiecentra. Twee daarvan zaten al in Nedersaksen, en Winstorf bij Hannover en in Cloppenburg. Ook zijn er plannen voor dc’s in Helmstedt en de gemeente Lengede. Tegenover RTL.de wil Amazon die laatste twee niet bevestigen.

Amazon heeft momenteel geen distributiecentrum in Nederland. Huidige bestellingen worden vanuit Duitsland geleverd.

Vanuit Duitsland levert de webgigant al drie miljoen producten naar Nederland die de volgende dag bezorgd kunnen worden. Ruim één miljoen producten kunnen tot middernacht worden besteld.

De e-commercereus bediende de Nederlandse klant lange tijd vanuit Koblenz en Rheinberg, zo’n zeventig kilometer van de Nederlandse grens. Een nieuw centrum in Mönchengladbach, voorzien van de modernste robots, werd in augustus in gebruik genomen, op twintig kilometer van de Nederlandse grens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond