Deel dit artikel
-

Amazon betaalt schadevergoeding vanwege recensies

De Noordierse minister David Trimble heeft een bedrag aan schadevergoeding gekregen van Amazon omdat de e-tailer recensies heeft gepubliceerd van internetters over een boek waarin hij valselijk werd beschuldigd. Het was de tweede maal dat Amazon met Trimble tot een vergelijk kwam.

De Noordierse minister wordt in het boek 'The Committee: Political Assassination in Northern Ireland' beschuldigd van deelname aan een komplot om republikeinen en katholieken in Ierland te vermoorden. De schrijver van het boek, jounalist Sean McPhilerny, moest al spoedig na het verschijnen van het boek terugkomen op de beschuldiging.

Toen het boek verscheen was het te koop bij Amazon.co.uk en kreeg het recensies van lezers waarin de beschuldiging herhaald werd. Trimble stapte in november 2000 met succes naar de rechter en kreeg een onbekend bedrag aan schadevergoeding van Amazon. Het boek werd door Amazon uit de verkoop gehaald.

Tot verbazing van Trimble herhaalde de geschiedenis zich onlangs. De advocaat van Amazon liet tegenover The Guardian weten dat er sprake was van "een administratieve fout", en dat Amazon het boek wederom uit de verkoop zal nemen en een (onbekend) bedrag aan schadevergoeding zal betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond