Deel dit artikel
-

‘Amazon betreedt verzekeringsmarkt’

Amazon zoekt in Europa experts op het gebied van verzekeringen, zo blijkt uit verschillende advertenties. Nadrukkelijk vermelden die advertenties dat het gaat om een ‘nieuw palet van diensten’.

Tot dusverre is het enige verzekeringsproduct van het bedrijf Amazon Protect, waarmee reparaties aan bij Amazon gekochte hardware worden gedekt. Dit product wordt aangeboden in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

De personeelsadvertenties maken niet duidelijk of Amazon ook inboedel- of levensverzekeringen wil aanbieden, maar spreken wel van een ‘nieuwe manier om verzekeringsproducten aan te schaffen’.

In het vorig jaar verschenen rapport Verantwoord vernieuwen (pdf) van onder meer het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken wordt al rekening gehouden met de trend dat steeds meer techbedrijven de markt van de financiële diensten betreden. Het gaat hierbij zowel om zogenoemde big-tech partijen (Apple, Amazon, Google en Facebook) als fintech- of insurtechbedrijven.

‘Digitalisering, demografische ontwikkelingen en internationalisering leiden ertoe dat de financiële dienstverlening ‘fast forward’ gaat en de diversiteit van aanbieders toeneemt. Potentieel ontwrichtende krachten zorgen voor grote verandering én bieden kansen aan klanten, marktpartijen en de maatschappij als geheel. Deze transitie is volop gaande en gaat razendsnel,’ stelt het rapport.

Amazon UK wilde tegenover Reuters geen commentaar geven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond