Deel dit artikel
-

Amazon boos op regering Trump vanwege beperkingen werkvisa

Amazon heeft afwijzend gereageerd op het besluit van de regering Trump om voorlopig geen werkvisa meer te verstrekken aan immigranten. Met enorm veel werklozen wil Trump dat voorrang wordt gegeven aan banen voor Amerikanen.

Dat is slecht nieuws voor Amerikaanse techbedrijven die afhankelijk zijn van talentvolle programmeurs.

De Amerikaanse overheid heeft in 2019 meer zogenoemde H-1B-visa toegekend aan Amazon dan aan enig ander bedrijf en het bedrijf is dan ook niet blij met de beleidswijziging.

Amazon stelt: ‘Wij verzetten ons tegen het kortzichtige besluit van de regering. Het brengt de Amerikaanse concurrentiepositie wereldwijd in gevaar. De waarde van hooggekwalificeerde visumprogramma’s is evident, en we zijn dankbaar dat vele Amazon-medewerkers van over de hele wereld naar de VS zijn gekomen om nieuwe producten en diensten voor onze klanten te ontwikkelen.’

De maatregelen die 24 juni ingaan hebben betrekking op H-1B, H-2B en L-visa en ook bepaalde types J visa voor au pairs. De maatregelen blijft tot en met 31 december 2020 van kracht. Het besluit moet de banen van zeker 525.000 Amerikanen gaan ‘redden’.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond