Deel dit artikel
-

Amazon bouwt eerste distributiecentrum in Nederland

Amazon bouwt een nieuw distributiecentrum op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis in Heerlen. Het distributiecentrum opent in het najaar van 2021 en levert meer dan 500 nieuwe banen op. Het distributiecentrum richt zich in eerste instantie volledig op de Duitse markt.

De bouw van het distributiecentrum met een oppervlakte van 9000 vierkante meter is inmiddels gestart.

In het distributiecentrum worden de bestellingen van klanten voorbereid op de zogenaamde last mile van levering. De pakketten worden voornamelijk ’s nachts aangeleverd vanuit de logistieke en sorteercentra. De pakketten worden op routes gesorteerd en vervolgens door de bezorgers met distributievoertuigen opgehaald en uitgereden.

In het nieuwe distributiecentrum worden circa 170 reguliere banen gecreëerd. Daarnaast ontstaan er zo’n 350 banen als chauffeur bij de bezorgpartners. Een deel van dit personeel wordt in Nederland geworven.

Volgens De Limburger is er kans dat het dc in de toekomst ook voor de Nederlandse markt wordt ingezet. Op dit moment komen alle Nederlandse leveringen van dc’s net over de Duitse grens.

In juli opent Amazon bij Schiphol wel een bezorgcentrum. Pakketten zullen vanuit de bestaande Europese fulfilment- en sorteercentra naar het delivery station worden verstuurd om vervolgens te worden verspreid in de regio Amsterdam. Dit delivery station zal 200 directe banen creëren, waaronder sorteermedewerkers. Zeker 450 chauffeurs van onafhankelijke bezorgbedrijven zullen pakketten ophalen bij het delivery station en deze bezorgen bij Amazon-klanten.

Voor Heerlen is de komst van Amazon een enorme opsteker. Avantis is sinds eind jaren negentig het eerste grensoverschrijdende bedrijventerrein van Europa; ongeveer 60 procent van Avantis bevindt zich in het stadsgebied van Aken; 40 procent binnen de gemeente Heerlen. Het terrein heeft een totale oppervlakte van 100 hectare en ongeveer 700.000 m² commerciële ruimte. Met de succesvolle verkoop van een terrein van 66.000 m² voor het distributiecentrum aan Scannell Properties bedraagt ​​de nog te commercialiseren bedrijfsruimte circa 215.000 m². Op het terrein is onder meer de online apotheek DocMorris gevestigd.

Foto Avantis

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond