Deel dit artikel
-

‘Amazon brengt videodienst en luidsprekersysteem Echo naar Nederland’

Amazon zou zijn videodienst en een een portfolio van diensten voor de spraakassistent Alexa naar Nederland willen brengen. Dat meldt Telecompaper op basis van gesprekken met bezoekers van het congres Connections Europe, dat vorige week in Amsterdam werd gehouden.

Amazon Prime Video wordt op dit moment in een beperkt aantal landen aangeboden in het kader van het Prime programma. Voor een vast bedrag per jaar hoeven klanten dan geen bezorgkosten te betalen voor hun online bestellingen bij Amazon.

Of Prime ook hier wordt aangeboden is niet duidelijk. Amazon is zich dit najaar vanuit Duitsland al wel nadrukkelijk op de Nederlandse markt gaan richten.

Sinds september gaan er geruchten over de komst van Amazon Prime Video naar Nederland. Een mogelijk indicatie is dat The Grand Tour, het nieuwe autoprogramma van het Top Gear team, een live show opneemt in Rotterdam.

RTL directeur Bert Habets is Amazon eerder dit jaar al tegengekomen in de onderhandelingen over filmrechten, zo vertelde hij in september in het NTR-programma College Tour. Hoofd aankoop bij SBS Rozan Hamaker wist al eens te melden Amazon de Nederlandse rechten voor twee Amerikaanse series heeft gekocht, Conviction en Into the Badlands.

Amazon zou ook zijn Echo luidspreker met de Alexa spraakassistent naar Nederland willen halen. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn deze producten en diensten medio september geïntroduceerd.

Vorige maand werd bekend dat Amazon en tv-kok Jamie Oliver een overeenkomst hebben gesloten voor de digitale praatpaal. Daarbij kunnen gebruikers bepaalde recepten opvragen.

Deel dit bericht

2 Reacties

cor

laat maar komen amazon prime video dienst , ik hoor dat kpn de dienst ook gaat leveren met een speciale app net als netflix wie kan me daar meer over vertellen

Remko

Wanneer komt nu EINDELIJK Echo Amazon naar Nederland ??
Er was sprake eind 2016, daarna werd gezegd Q1 2017. En nu een definitieve datum A.U.B. !!!!!??? ‘Tuurlijk kan ik hem gewoon bestellen (via een kleine omweg) in Duitsland, maar wanneer gewoon in NL!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond