Deel dit artikel
-

Amazon Business laat achteraf betalen

Groothandelmarktplaats Amazon Business voert een nieuwe betaalvorm in voor zijn zakelijke klanten: achteraf betalen per factuur.

Veelgevraagd, maar vrijwel nergens toegepast op digitale marktplaatsen. Dat is wat achteraf betalen is voor bedrijven. Zij moeten eigenlijk, net als consumenten, bij iedere aankoop direct betalen. Bedrijven zijn echter niet zo opgezet, want sturen inkoopfacturen vaak eerst naar een administratieafdeling. Dit lost Amazon nu op.

Het bedrijf sluit een strategische samenwerking met het beursgenoteerde Affirm uit de VS. Dit maakt achteraf betalen op marktplaatsen en bij webwinkels technisch mogelijk.

De koers van Affirm steeg vorige week met bijna achttien procent op bekendmaking van het nieuws. Beleggers verwachten dat de omzet van de betaalprovider aanzienlijk kan stijgen. En daarmee de waarde van de onderneming.

Amazon Business kan met de nieuwe partner betaaltermijn gaan geven die variëren van drie tot 48 maanden, afhankelijk van de kredietwaardigheid van de klant.

Het zal niet lang duren voordat Amazon in Europa tientallen procenten van de groothandel op zijn platform zal faciliteren. Het wordt een strijd tussen de maakbedrijven en hun distributeurs. Die verwachting sprak Tim van Hattem van Sana Commerce onlangs uit in een interview op Emerce TV https://www.emerce.nl/nieuws/emerce-tv-na-retail-jaagt-amazon-europese-groothandel .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond