Deel dit artikel
-

Whole Foods zorgt voor omzetgroei Amazon

Retailer Amazon verraste Wall Street vanavond wederom met zeer goede cijfers, mede doordat voor het eerst de omzet van het onlangs overgenomen Whole Foods werd meegerekend, goed voor 1,3 miljard dollar. Nabeurs steeg de koers met 7 procent.

In het afgelopen kwartaal werd 43,7 miljard omzet gegenereerd, 34 procent meer dan vorig jaar. Daarvan kwam 4,8 miljard voor rekening van de clouddivisie AWS. De groei van AWS van 34 procent lijkt wel ietwat te vertragen, maar blijft solide.

De operationele winst daalde overigens wel 40 procent naar 347 miljoen dollar als gevolg van investeringen in logistiek, hardware (slimme luidspreker Echo en Fire TV) en internationale markten. Ook werden 160.000 werknemers toegevoegd, waarvan 87.000 van Whole Foods.

Amazon verwacht voor het vierde kwartaal een omzet van 56 tot 60 miljard dollar.

Er was eerder deze week ook al goed nieuws. Mogelijk eist het Amerikaanse bedrijf dit jaar al de helft van de online e-commerce omzet op.

Van iedere e-commerce dollar gaat nu 44 cent naar Amazon, tegen 38 dollarcent een jaar geleden.

Waarschijnlijk komt de totale omzet van Amazon dit jaar uit op 196 miljard dollar, alleen al voor de Amerikaanse markt. Dat is 43,5 procent van de totale e-commerce omzet. Het bedrag is wel inclusief inkomsten van partners.

E-commerce is ondanks de snelle groei nog altijd een bescheiden component van de totale retailomzet in de VS. Amazon claimt daarvan nu zo’n 4 procent.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond