Deel dit artikel
-

Amazon dichtbij megadeal live streamen sportwedstrijden

Amazon staat in de VS op het punt een grote slag te slaan op het gebied van live uitzendrechten van sport. Het wil alle NFL-wedstrijden American football die op donderdagen plaatsvinden gaan uitzenden op Prime Video.

Deze uitzendingen worden doorgaans goed gewaardeerd door kijkers, ook wanneer vergeleken met de NFL-wedstrijden van zaterdag en zondag. Voor een sportminnend land als Amerika zouden de live uitzendrechten, een contract dat meerdere jaren zou omvatten, een krachtig marketingmiddel zijn voor zijn Prime-merk.

De Wall Street Journal meldt dat Amazon dichtbij het tekenen van het defintieve contract is. Hoe duur dat contract zou zijn, is niet bekend. De huidige licentiehouder Fox betaalt 660 miljoen dollar per seizoen tot 2022.

In de VS heeft Amazon reeds de uitzendrechten van wedstrijden in de NBA- en MLB-competities, basketball en honkbal, in verscheidene landen die van ATP en WTA (tennis) en in Duitsland en Engeland zendt het voetbal uit in video en audio. Het is al jaren als koper actief op de markt voor sportrechten.

De e-commercegigant is momenteel ook in de race voor live uitzendrechten cricket in India. Cricket is er de populairste sport en hoe meer streamingrechten Amazon verwerft, van hoe meer kijkers en abonnees het zich verzekerd. Disney Plus is nu de contracteigenaar en verwierf daarmee vele miljoenen extra abonnees met de uitzendrechten van de IPL en nationale competitie.

In Engeland heeft Amazon de live uitzendrechten verworven op voetbalwedstrijden uit de Premier League. Klanten van de e-commercereus kunnen de streams gratis zien als ze lid zijn van klantenprogramma Prime. Dat contract duurt tot en met volgend jaar.

Nederlandse uitzendrechten voor sportwedstrijden heeft Amazon niet. Of, nog niet. Prime Video is hier pas sinds het voorjaar van 2020 op de markt. Kort na de lancering zouden toen een klein miljoen huishoudens een abonnement hebben afgesloten.

Foto: C Watts (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Olivier

Niet echt een woke plaatje …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond