Deel dit artikel
-

Amazon dit najaar met Android-tablet

Webwinkel Amazon.com brengt binnenkort een eigen tabletcomputer op de markt om te concurreren met Apples iPad en, belangrijker, de ingebouwde iTunes Store.

De vooralsnog naamloze tablet komt volgens de Wall Street Journal mogelijk al in oktober op de markt. Anders dan bij de Kindle zal het apparaat niet op eigen Amazon-software draaien, maar op een variant van Googles open source besturingssysteem Android. De fabricage is uitbesteed bij aan Aziatische fabrikant.

De beslissing van Amazon om een iPad-concurrent uit te brengen, mag geen verrassing heten. Het bedrijf van topman Jeff Bezos heeft al enkele jaren tabletervaring via de e-book reader Kindle. Via die drager verkoopt Amazon ondertussen meer digitale titels dan papieren boeken.

Om zijn assortiment mobiel uit te breiden met software, films en tv-series laat Amazon tablets ontwikkelen op basis van gangbare technologie. De webwinkel hoeft enkel zijn assortiment optimaal te presenteren met een eigen Androidwinkel in een van de twee tablets.

In mei van dit jaar stak het gerucht over Amazontablets voor het eerst de kop op. Er was toen sprake van dat er twee tablets zouden uitkomen met als werktitels Coyote en Hollywood. Het verhaal in de Wall Street Journal onderschrijft dat, maar de krant stelt dat de dragers niet tegelijkertijd op de markt komen. Het design van de tweede tablet zou Amazon wel helemaal in eigen handen hebben en in huis verrichten.

Apple verkocht tot eind maart 2011 negentien miljoen iPads. Veel fabrikanten bouwen momenteel Androidtablets om zich een positie te verwerven op de nieuwe markt. Veel van die apparaten komen dit najaar uit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond