Deel dit artikel
-

Amazon doet tv-campagne voor Prime Video

Amazon is in Nederland een reclamecampagne begonnen voor zijn videodienst Prime Video, dat een stuk goedkoper is dan Netflix en Videoland.

De campagna draait op de Nederlandse zenders, maar brengt het brede, internationale karakter van de dienst naar voren. In die zin is het een generieke commercial.

Belangstellenden kunnen zich sinds twee weken, toen Amazon.nl officieel herlanceerde, inschrijven als abonnee. Ze betalen dan 2,99 euro per maand voor een dienstenpakket waar Prime Video in zit, maar ook Twitch Premium en onbeperkte online foto-opslag.

De abonnementsprijs van 2,99 euro is opmerkelijk, want in andere landen rekent het concern daar tien euro voor. Het is niet duidelijk hoe lang Amazon dit lokkertje in stand houdt om de Nederlander voor zich te winnen.

Amazon profileert zich met de campagne als een online platform dat naast video ‘toevallig’ ook e-commerce doet en bouwt daarmee vooral aan zijn naamsbekendheid.

Foto: photoheuristic.info (cc)

Deel dit bericht

9 Reacties

Bastiaan van Oossanen

Alleen mogelijk met creditcard en als je overstapt van Duitsland naar Nederlandse Amazon raak je Twitch Prime kwijt tenzij je van creditcard wisselt.

Kevin

Op zich heel interessant, en er staan echt hele goede series op Prime Video. Wat alleen een groot minpunt is, is dat je alleen met creditcard kan betalen, een betaalmiddel wat in Nederland niet erg vaak gebruikt wordt. Anders had ik het voor die €2.99,- zeker geprobeerd.

bekker

kan ik alleen maar met een creditcard betalen

Paul

Je kan via een omweg; account aanmaken op amazon.de en dan aldaar primevideo afsluiten. De betaling kan dan middels Ideal of PayPal. Enige nadeel is dat je na de gratis proefperiode geen 2,99 betaald per maand, maar de Duitse prijs van 5,99. Is nog altijd goedkoop en grote kans dat na paar maanden de prijs in Nederland ook 5,99 gaat worden.

Paul

Sorry eerste berichtgeving klopt niet helemaal, alleen automatische bankincasso (maandelijks) door opgeven IBAN. Eerste maand is gratis en daarna 5,75 per maand. Geen Ideal of PayPal dus.

Tim

Je kan maar één profiel per account maken en op 3 schermen tegelijkertijd kijken. Tevens ben ik erachter gekomen dat niet alle films, series en docu’s Nederlandse ondertiteling hebben.Aambod is karigerer dan op Netflix en bepaalde (nieuwe) films moet je voor bijbetalen om te kijken. Eerste maand gratis, daarna 6 maanden 2,99 en na de 6 maanden wordt het 5,99 euro. Creditcard only!

gabi

maar ik heb geen creditcard
allen ideal

Dirk

Als je kpn hebt kan je het via de kpn regelen maar je moet nog steeds met een credit kaart betalen.
Kpn doe er wat aan voor je klanten!

Wat een onzin als Amazon in Nederland klanten wil hebben moeten ze zich gewoon aanpassen en IDEAL aanbieden of Paypal wat overigens Amerikaans is.

Dan maar gewoon niet!

Pascal

helemaal mee eens Dirk.
Ik ga niet al die moeite doen.
Als hun meer klanten willen dan zullen ze toch echt met meer betaal mogelijkheden zoals IDEAL en of PayPal moeten komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond