Deel dit artikel
-

Amazon in Duitsland drie keer groter dan nummer twee

Het begrip ‘e-commerce’ staat in Duitsland bijna synoniem met de activiteiten Amazon. Van elke tweede euro die in Duitsland bij een webwinkel wordt uitgegeven, gaat er een naar de Amerikaanse marktplaats. Amazon.de is qua netto omzet drie keer grotere dan de nummer twee OTTO.

Helemaal verrassend is dit al niet meer, want alle grote e-commerceonderzoeken bevestigen dit beeld. Vorige week werd door belangenorganisatie BEVH eenzelfde conclusie getrokken toen er werd gekeken naar welke vorm van e-commerce dominant is. Dat zijn marktplaatsen.

EHI Retail Institute komt nu tot dezelfde slotsom, maar keek met name naar de afzonderlijke marktpartijen. Zo blijkt Amazon een bruto omzet te realiseren van 35,5 miljard euro, wat gelijk staat aan de helft van alle uitgegeven interneteuro’s in 2020.

Netto, de omzet die Amazon zelf realiseert, komt de jaaromzet uit op zo’n 13,9 miljard euro. Dat is ruim drie keer meer dan de nummer twee OTTO realiseert.

De term ‘e-commerce’ staat in zo’n mate synoniem met ‘Amazon’, dat de helft van de webwinkels in Duitsland een shop heeft op Amazon. Ze kunnen er voor het bereik, een marketingterm, niet meer omheen.

PayPal is met afstand het geprefereerde online betaalsysteem.

Volgens de Twinkle100 is Amazon in Nederland de nummer zes met een geschatte bruto omzet van 530 miljoen euro.

Foto: pandapples (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Rudy

Wat een nietszeggend bericht weer. Jammer dat de kwaliteit van posts zo naar beneden gaat. Emerce was een leuke bron, maar dit is een slechte vertaling van het Duitse bericht.
Snel om 6:10 nog even een bericht eruit persen. Terwijl je een bron aan informatie hebt met onderbouwde data kom je niet verder dan dit. Uitermate jammer.

bert

Eigenlijk is Amazon gewoon Google 2.0. Allebei zoekmachines met voornamelijk verkoop gerelateerde zoekresultaten. Verschil is dat Google op te weinig plekken graait (geen paypment/fullfillment aandeel) en voor de schijn nog wat niet winkelcontent serveert. Google is eigenlijk Vleesch noch Visch terwijl bezos gewoon ongegeneerd corrupte maffia marktbaas speelt.

John Eves

Slechte ontwikkeling dat zon slecht bedrijf de complete markt naar zich toetrekt.
Consument denk na…….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond