Deel dit artikel
-

Amazon Europa open voor handgemaakte artikelen

Producenten van handgemaakte artikelen, eenpitters of grotere professionals, krijgen er in Amazon een Europees verkoopplatform bij.

De Amerikaanse e-commercegigant lanceert namelijk de sectie ‘Homemade’. Makers van zaken als sierraden, meubels, briefpapier, sportartikelen en mode-accessoires kunnen er hun werk sinds kort inzenden voor publicatie op de Europese sites van Amazon.

Het handwerk van ambachstlieden en andere makers verschijnt op de portals in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje. Inwoners van omringende landen hebben ook toegang tot die sites. Nederlanders kunnen moeiteloos winkelen in Duitsland of Engeland.

Makers van de unieke werken betalen een vaste commissie van twaalf procent aan Amazon voor het aanbieding, de promotie en technische afhandeling van de transacties. Indien de makers via zijn eigen site als affiliate optreedt richting Amazon dan ontvangt een verkoopcommissie van tien procent per verkoop.

Niet iedereen kan zich zomaar aanmelden voor Handmade. Te grote producenten, bedrijven met meer dan tien man in dienst, kwalificeren niet. Dat moet het assortiment uniek en aantrekkelijk houden.

Amazon neemt vanaf nu inzendingen aan voor Handmade. Zodra het aanbod groot genoeg is, dan is een kwestie van weken of enkele maanden, dan gaat deze nieuwe sectie live. In de Verenigde Staten ging deze concurrent van Etsy en Dawanda een jaar geleden live.

Foto: Alberto Ziveri (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Nicolas Monopoli

Leuke en interessante ontwikkeling. Kijken of ze de strijd aan kunnen gaan met Etsy en Made. Misschien leuk om te vermelden dat meedoen vrij eenvoudig is omdat er geen EAN-nummers nodig zijn en je zelfs 30 dagen de tijd krijgt om je product of kunstwerk te maken. Hierdoor hoef je als kleine zelfstandige geen grote voorraad aan te houden. Fulfilment door Amazon (FBA) is zelf mogelijk als er personificatie van het bestelde prodcut nodig is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond