Deel dit artikel
-

Amazon Europa verlaagt fulfillmenttarieven

Amazon verlaagt de tarieven van FBA, de fulfillmentdiensten die het bedrijf in Europa levert. Hiermee wil het verkopers ertoe verleiden om meer voorraad te stallen in de loodsen van de marktplaats.

Handelaren, fabrikanten en webwinkels gaan aanzienlijk minder betalen om hun goederen voor langere duur op te slaan bij Amazon. Dat gebeurt in het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

De nieuwe prijzen gelden per 1 augustus aanstaande. Ze gelden voor fulfillment voor verzending vanuit genoemde landen. Dat is overwegend Europees verkeer. Ook Nederlandse verkopers maken gebruik van deze dienst voor hun pan-Europese activiteiten.

Het tarief voor opslag van artikelen met standaardafmetingen voor minder dan 181 dagen verandert niet. De prijzen voor een tweede half jaar en meer dan 365 dagen én voor artikelen met afwijkende maten veranderen wel. En fors ook.

Opslag voor een periode van 181 tot 365 dagen kostte 500 euro per vierkante meter per maand. Dat wordt gratis. Langer dan 365 dagen kostte 1.000 euro per vierkante meter per maand. Dat wordt 170 euro. Het tarief voor items met afwijkende formaten daalt met een derde. Ter vergelijking: bol.com rekent af per stuk.

De lagere kosten moeten verkopers ertoe verleiden om meer artikelen in de schappen te leggen bij de loodsen van Amazon. De Amerikanen willen een mechanisme in werking stellen waarbij meer aanbod tot meer omzet leidt.

Afgelopen Black Friday bleek dat Amazon volwaardig meedoet met de grote lokale shops. Het was de nummer vier grootste ontvanger van Tweakers-publiek in 2018. Het jaar ervoor was het nog de nummer dertien. Daarnaast lieten nieuwe NOBO-bereikcijfers van Vinex zien dat Amazon in november voor de tweede maand een groter bereik had dan MediaMarkt.

Foto: granchius (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond