Deel dit artikel
-

‘Amazon gaat in Europa zelf bezorgen’

Marktkenners houden er rekening mee dat Amazon in Europa bezorgers als GLS, DHL en DPD op een zijspoor gaat zetten. De webwinkel heeft voldoende kennis, schaal en middelen om de bezorging zelf te doen.

De directeur van GLS denkt het niet alleen, hij houdt er ook rekening mee dat Amazon in Duitsland en vermoedelijk ook Engeland de bezorging in eigen handen neemt. Welke concrete aanwijzingen hij daarvoor heeft, houdt hij in een vraaggesprek met Die Welt voor zich.

Het kranteninterview kan ook een manier zijn om tegendruk te geven aan Amazon.de. Op dit moment onderhandelt het e-commercebedrijf namelijk over de contracten met de bezorgdiensten. En de prijzen moeten verder omlaag, vinden de Amerikanen.

In Amerika heeft Amazon al een deel van de bezorging in eigen handen. Daar levert het niet per se af aan de voordeur. Het is ook mogelijk om pakketjes bij een supermarkt of andersoortige algemene winkel af te leveren. Dat laatste proces heeft de webwinkel zelf in handen.

Amazon neemt in Duitsland in het derde kwartaal van dit jaar een nieuw magazijn in bedrijf. Het gaat om het voormalige distributiecentrum van Neckermann, naast Zalando, net ten westen van Berlijn. Omvang 65.000 vierkante meter, wat vast ruimte biedt voor duizend medewerkers.

Foto: Brad & Ying (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond