Deel dit artikel
-

Amazon gaat zich vanuit Duitsland op Nederland richten

Amazon gaat zich vanuit Duitsland ook op Nederland en Vlaanderen richten. Nederlandstalige bezoekers van Amazon.de kunnen nu gebruik maken van Nederlandse navigatie en Nederlandse klantenservice met ondersteuning via telefoon en e-mail.

In de eerste fase zijn er al miljoenen vertaalde productnamen beschikbaar in het Nederlands. De komende tijd zullen er nog meer vertaalde pagina’s en functies worden toegevoegd.

Kenners hielden steeds rekening met een Nederlandse invasie van Amazon, maar tot dusverre bleven de inspanningen beperkt tot de verkoop van e-books. Via het Nederlandse domein kunnen geen andere artikelen en zelfs geen fysieke boeken worden besteld.

De vertaalde site lijkt nog altijd niet te wijzen op een zeer actieve rol van Amazon op de Nederlandse markt, eerder op ondersteuning van reeds bestaande Nederlandstalige klanten.

Cor Molenaar, deeltijd hoogleraar bij de vakgroep Bedrijfskunde van RSM/ErasmusUniversiteit te Rotterdam, voorspelde de komst van Amazon naar Nederland al langere tijd. “Ik zie het als een eerste stap, maar ik denk niet dat Coolblue of bol.com hier wakker van hoeven te liggen. De prijzen zijn concurrerend, maar echt niet lager. Het is wel zo dat Amazon een breed aanbod heeft.”

Amazon heeft geen grote vertegenwoordiging in Nederland. Het kantoor van Amazon in Rijswijk richt zich voornamelijk op Amazon Web Services. Amazon heeft momenteel ook geen distributiecentra in Nederland. Wel nadert Amazon steeds dichter de Nederlandse grens. Zo wordt volgend jaar een eerste dc in Winsen in Nedersaksen geopend.

Amazon heeft naar verluidt ook naar andere locaties in Noord Duitsland gekeken, waaronder Bremen en Hannover. Maar in Winsen kan Amazon beschikken over 70.000 vierkante meter magazijnruimte. Het dc, dat vermoedelijk september 2017 wordt geopend, zal 1500 nieuwe banen opleveren.

Andere Amazon dc’s die relatief dicht bij de Nederlandse grens liggen zijn Rheinberg en Werne.

Molenaar denkt wel dat dat Amazon ook in Nederland een dc zal vestigen. “Ik was laatst in Sittard, waar heel geheimzinnig werd gedaan over de huurder van een groot magazijn. Als Amazon kiest voor fysieke aanwezigheid in Nederland, moet je toch al gauw aan die regio denken.”

image002

Deel dit bericht

9 Reacties

D. Jansen

“Ik zie het als een eerste stap, maar ik denk niet dat Coolblue of bol.com hier wakker van hoeven te liggen. De prijzen zijn concurrerend, maar echt niet lager. Het is wel zo dat Amazon een breed aanbod heeft.”

Ik shop al jaren over de grens bij o.a. Amazon, maar de prijzen bij amazon.de zijn vrijwel altijd lager. Als ik Bol of Coolblue was zou ik me wel zorgen maken als Amazon een dc in Nederland krijgt. De levertijd is is eigenlijk het enige waar de Nederlandse shops een voorsprong hebben.

Jan

Werne is alleen een tussenmagazijn. Grotere zendingen stuur je naar Werne en AMZ verdeeld de goederen.

Coolblue kan ook op amz verkopen , hier liggen voor webwinkels megakansen

bert

Ik snap niet waarom Amazon aantrekkelijk is. De scherpe prijzen zijn immers allemaal van shops die onder de Amazon verkopen. Die zijn dus ook vindbaar buiten Amazon. En dan betaal je wel gewoon met overschrijving zonder Credit Card. Kijk gewoon eens eerst op Guenstiger.de i.p.v. Amazon als een soort google voor Duitse prijzen te gebruiken.

Jeroen

Alleen een (slecht uitgevoerde) vertaalhulp. Zo te zien blijft Prime alleen nog voor DE en AT relevant. Prime is in mijn ogen de grootste onderscheidende factor tov Coolblue of Bol – alles gratis bezorgen, onbeperkt kindle ebooks, uitgebreide muziek en video bibliotheken.

Frederik

Iedereen heeft het altijd over Prime. Maar dat is helemaal niet beschikbaar voor Nederland. Heeft ook weinig zin. Als je 49 euro moet betalen en dan nog steeds 2 dagen moet wachten (1 dag inpakken plus 1 dag levertijd, volgens de Amazon site) dan wordt het 2 dagen voor 49 euro, terwijl veel partijen in Nederland, waaronder de grootste, gratis next day aanbieden. Snap niet waarom dat aantrekkelijk zou zijn. Voor US en Duitsland is dat wel aantrekkelijk omdat gratis levering daar anders 3-4 dagen duurt, een eeuwigheid vergeleken bij de NL standaards… en zelfs als er ooit een Muziek en filmservice in NL beschikbaar wordst zullen mensen eerst hun Spotify en Netflix moeten opzeggen voordat dat meerwaarde heeft. In dat geval moet die service wel echt een goed alternatief zijn met een compleet muziekaanbod en series a la netflix, en dat is het waarschijnlijk niet.

Willem

Grappig dat Cor Molenaar er weer wordt bijgehaald. Uiteindelijk heeft hij het altijd wel een keer goed. Maar meestal zit hij er volkomen naast. Kan je zien hoe je met een titel en een boekje door sommigen serieus genomen blijft worden ondanks dat de feiten een andere reactie zouden moeten veroorzaken. Captainitis noemen ze dit in de luchtvaart?

Richard

Amazon loopt al tijden een stap voor op Bol, waar heeft Bol het idee van de marketplace vandaan? Dat is gewoon een directe copy/paste van Amazon. Amazon heeft hun IT/EDI prima voor elkaar en in mijn ogen zijn ze hierin pioneer, ik ken geen één grote etailer in Nl die ze hierin kan nadoen, Bol komt in de buurt. Ik zou me hier als etailer wel degelijk zorgen maken, helemaal als Amazon de boel hier heeft gefinetuned en in de prijsvergelijkers komt te staan.

Hans Schipperijn

Laats hoorde ik dat mensen in de VS tegenwoordig al méér bij Amazon dan bij Google zoeken naar producten. Het blijft wonderlijk dat hier in Nederland Bol groter is dan Amazon. Blijkbaar zijn we te onbelangrijk als landje. Als developer werk ik veel met AWS en voor mij komt Bol niet eens in de buurt van het kennisniveau van Amazon. Bol is meer een (luxe) dozenschuiver naar mijn idee.

Wim Janssen

Ik wil mijn bestelling van 9 Janarie onder nr.303-7049198-3230703 anuleren. Groeten Wim

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond