Deel dit artikel
-

Amazon: geen concrete cijfers, maar weer ‘records gebroken’

Amazon heeft met het kerstseizoen naar eigen zeggen records gebroken, maar deelt geen omzetcijfers. Daarvoor moeten we waarschijnlijk wachten tot de kwartaalcijfers die begin 2020 worden gepubliceerd.

Voor het seizoen werden 250.000 extra medewerkers ingezet, die een half miljard bestellingen hebben ingepakt. Vooral kleinere partners deden goede zaken via de marktplaats. Zij verkochten gezamenlijk 100 miljoen artikelen. Die werden bovendien vaker dan in voorgaande jaren bij een ophaalpunt afgeleverd.

Amazon verkocht ook dit jaar weer veel eigen hardware zoals de Echo Dot, Echo Show 5 en Fire TV Stick. In totaal ging het om ‘tientallen miljoenen’. Er werd ook volop gebruik gemaakt van spraakhulp Alexa voor bestellingen.

Andere gewilde artikelen waren in de VS de iRobot Roomba 675 Robot Vacuum, Keurig K-Classic Coffee Make Machine en de Wyze Cam Indoor Wireless Smart Home Camera. Tachtig procent meer consumenten hebben dit jaar kerstboodschappen bij Amazon besteld.

Op tweede kerstdag kondigde Amazon weer een volgend distributiecentrum aan in Deltona, Florida. Daar komen 500 mensen te werken voor een minimumloon van 15 dollar per uur.

Deel dit bericht

1 Reactie

Blockchain killer

-Geen concrete cijfers maar wel records breken.
-Geen belasting betalen.
-Geen problemen voor Amazon om zich buiten de US te vestigen terwijl anderen US bedrijven die niet in de US hun fabriek hebben “sancties” van Trump kunnen verwachten plus dat het voor non-US bedrijven moeilijk is om zich in de VS te vestigen.
-Geen humane behandeling van medewerkers

Wat is dit toch voor een bedrijf? Is het eigenlijk wel een bedrijf?

(Deze reactie wordt natuurlijk weer verwijderd (aldanniet in opdracht van Amazon))

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond