Deel dit artikel
-

Amazon groter dan Wehkamp, blijft groeien

Er zijn nog maar drie e-commercesites in Nederland die meer verkeer trekken dan Amazon. Wehkamp verloor in 2019 twintig procent bereik terwijl de Amerikaanse gigant 9 procent won.

Bol.com, Mediamarkt en Coolblue zijn de enige drie webshops die in januari 2020 een groter bereik hadden dan Amazon. Bij de huidige ontwikkeling zijn dat er volgend jaar nog maar twee, omdat Coolblue dan is ingehaald.

Dat laten de bereikcijfers van Vinex/NOBO over januari 2020 zien.

In vergelijking met twaalf maanden geleden heeft vooral Wehkamp.nl een harde klap gekregen. De Zwolse onderneming zag zijn maandbereik in die periode met twintig procent dalen tot 3,2 miljoen. In de top 50 zakte het van plaats 25 naar 37.

Amazon zag zijn bereik in Nederland in dat jaar van 3,5 miljoen naar 3,8 miljoen stijgen. Van plek 30 naar 28. Coolblue staat daar net boven (26) met een stabiel bereik van vier miljoen internetters in Nederland per maand.

De andere elektronicawinkel, Mediamarkt, steeg een beetje: van 3,9 miljoen naar 4,2 miljoen. Bol.com is qua bereik Nederlands grootste site: 10,7 miljoen bezoekers (+6%). Marktplaats.nl is strikt genomen geen e-commercesite, maar een digitaal prikbord. Er vinden immers geen transacties plaats op het platform.

Het Amerikaanse e-commerceplatform zou op het punt staan in Nederland zijn .nl-site om te bouwen van een boekenwinkel naar een allesomvattend warenhuis. De pakketjes zouden, net als nu, vanuit Duitsland worden verzonden. Amazon heeft nooit haast gehad met de internationale expansie van zijn shops, dus februari kan in theorie zomaar april, september of nog later worden.

Qua e-commerceomzet zou Amazon hier in 2018 een totaal van 350 miljoen hebben gerealiseerd. Dat is een inschatting van vakblad Twinkle Magazine. Het zou daarmee de nummer zes shop van Nederland zijn.

Foto: GoToVan (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Jaap

Op Marktplaats.nl kan je tegenwoordig wel betalen en betaalverzoeken aan kopers sturen. Zelfs met bescherming en gelijk oversteken. Dus er vinden mi. wel degelijk transacties plaats.

Piet

Begrijp me goed, bezoekers zijn zeer belangrijk maar alles draait om conversie en de daarmee gepaard gaande omzet. Desalniettemin even wat relativering bij de cijfers.Amazon heeft 300 000 meer bezoekers, Media Markt (die maar een beetje steeg) heeft 300 000 meer bezoekers, Bol.com heeft 600 000 meer bezoekers. De enige conclusie die je dus zou kunnen trekken is dat het, wat betreft het aantal bezoekers, niet goed gaat met Wehkamp.

Cees

@Jaap Ik ga er vanuit dat ze hiermee bedoelen dat er rechtstreeks producten worden verkocht aan de bezoeker en de opbrengst direct ten goede komt aan de verkopende partij.

Bij Marktplaats is dat niet het geval. Daarom denk ik dat ze Marktplaats niet meerekenen in dit artikel.

Erwin Boogert

Correct

peter

Jullie staan allemaal te juigen om hoe Amazon Nederlandse bedrijven mollestreert…..

Bizar….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond