Deel dit artikel
-

Amazon koestert grote ambities met bezorgdrones

De toekomstige bezorgdrones van Amazon gebruiken informatie van smartphones om klanten te lokaliseren. Ook wisselen de drones onderling weer- en verkeersgegevens uit. Dat blijkt uit documenten die bij het Amerikaanse Octrooibureau zijn ingediend.

De documenten dateren van najaar 2014, maar zijn nu pas in te zien, meldt de BBC. Uit schetsen blijkt dat klanten vrij gedetailleerd kunnen aangeven hoe ze hun bestellingen aangeleverd willen krijgen. Bijvoorbeeld door ‘mijn boot’ aan te vinken.

Amazon zal drones van verschillende grootte inzetten, afhankelijk van de omvang en het gewicht. Radar, sonar en camera’s worden gebruikt om veilige landingsplaatsen te lokaliseren. De drones zullen allerlei obstakels en mens en dier kunnen ontwijken.

Amazon heeft onlangs toestemming gekregen van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) om zijn bezorgdrones op eigen grondgebied te testen. Tot nu toe had het bedrijf steeds nul op het rekest gekregen. De FAA heeft zijn strenge regelgeving voor commercieel gebruik van drones voorzichtig ietwat laten varen, al is nog veel niet toegestaan. Zo mag Amazon zijn drones alleen bij daglicht testen en mogen ze niet hoger dan 122 meter vliegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond