Deel dit artikel
-

Amazon koopt 100.000 elektrische bestelbussen

Amazon.com belooft om tien jaar voor het Akkoord van Parijs klimaatneutraal te zijn. Om dat doel in 2040 te halen plaatst het een bestelling van honderdduizend volledig elektrische bestelbussen die pakjes bij klanten afleveren.

Deze belofte deed topman Jeff Bezos gisteren als onderdeel van het nieuwe initiatief The Climate Pledge. Daarbij beloven ondertekenaars van het Akkoord van Parijs om tien jaar eerder dan nodig om CO2-neutraal te opereren.

Bedrijven die meedoen met The Climate Pledge beloven ook om regelmatig hun CO2-uitstoot te meten en rapporteren, te koersen op klimaatneutraal handelen vanuit businessdoelen en eventueel resterende schadelijke emissies te neutraliseren.

Bezos: “Als een bedrijf met een fysieke infrastructuur als Amazon, dat jaarlijks tien miljard items bezorgt, dit kan dan kan iedereen het.”

Het doel is om per 2024 voor tachtig procent op hernieuwbare energie te draaien en per 2030 voor honderd procent.

Een van de andere concrete maatregelene om ‘groener’ te werken verloopt via de aanschaf van 100.000 elektrische bezorgbussen van het merk Rivian. Per 2022 moeten er tienduizend rondrijden, per 2030 honderdduizend.

Daarnaast investeert Amazon in samenspaak met The Nature Conservancy honderd miljoen dollar in herbebossing.

Google maakte vanochtend bekend dat het ’s werelds grootste bulkorder heeft geplaatst voor duurzaam opgewerkte energie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond