Deel dit artikel
-

Amazon koopt machinebouwer Cloostermans

Amazon.com neemt voor een onbekend bedrag de Belgische machine- en robotbouwer Cloostermans over om het werk in zijn magazijnen verder te automatiseren.

De partijen werken naar eigen zeggen sinds 2019 samen. Cloostermans levert systemen, mechatronica, om zware pallets en bakken te verplaatsen of te stapelen en om bestellingen te verpakken.

Het Belgische bedrijf uit 1844 bestaat uit tweehonderd man. Het team doet het ontwerp en de bouw van mechanische systemen. Daarbij leunt het voor de fabricage op een kennelijk goed ingeregeld netwerk van leveranciers. Zij leveren de standaard onderdelen die niet op maat worden gemaakt.

Onder de vleugels van Amazon zal Cloostermans op veel grote schaal gaan opereren en zich in hoge mate met de specifieke interne vragen van de Amerikanen gaan bezighouden.

Sinds de overname van het Franse roboticabedrijf Kiva in 2012 intensiveert Amazon de automatisering van zijn fullfillmentcentra wereldwijd. Sindsdien nam het 520.000 rijdende magazijnrobots in bedrijf.

Deel dit bericht

2 Reacties

blockchainkiller

Straks koopt Amazon nog eens alles en iedereen op zodat het wel voor hun MOET werken; kwalijke ontwikkeling in mijn ogen.

Houthakker

Ja. Al die mensen die hun brood verdienen met dingen verkopen moeten liever volledig weg-geautomatiseerd en gerobotiseerd worden. Dan kunnen ze ook niet protesteren. Maar misschien belangrijker: werk word hier vervangen door het gebruik van energie; voor het de robots, de dozen en de bezorging.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond