Deel dit artikel
-

Amazon krijgt live tv-rechten wedstrijden Premier League

Amazon heeft in Engeland live tv-rechten verworven om voetbalwedstrijden uit de Premier League te kunnen uitzenden. Klanten van de e-commercereus kunnen de streams gratis zien als ze lid zijn van klantenprogramma Prime.

De Engelse eredivisie voetbal heeft gisteren de rechten voor de seizoenen 2019-2022 verkocht. Naast BT en Sky vangt nu ook Amazon eindelijk de grote prooi die voor een vaste kijkerspubliek van miljoenen zorgt.

Het grootste deel van de wedstrijden is te zien bij SkySports (128), 52 bij BT Sports en twintig bij Amazon; een op de tien wedstrijden per seizoen.

Amazon betaalt niet de hoofdprijs voor de voetbalrechten. De interessantste bundels met wedstrijden gingen in februari al van de hand. Van de zeven pakketten bleven er tot gisteren twee onverkocht. BT kocht de een, Amazon de ander. Het gaat om doordeweekse wedstrijden.

In andere landen heeft Amazon voor Prime al uitzendrechten, zowel ‘radiorechten’ als videorechten, voor onder meer American football, tennis en voetbal. Afgelopen najaar scoorde het bijvoorbeeld de streamingradiorechten voor de Champions League en de Bundesliga.

Foto: Matthew Wilkinson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond