Deel dit artikel
-

Amazon verrast Wall Street met glanzende cijfers

Amazon verraste vanavond met zeer goede kwartaalcijfers die veel beter waren dan verwacht. De omzet ging naar 35,71 miljard dollar en alleen al de cloudtak AWS groeide 43 procent naar 3,66 miljard dollar, al heeft het onderdeel in het verleden hogere groeicijfers laten zien.

De nettowinst kwam uit op 724 miljoen voor het eerste kwartaal. Amazon verwacht het komende kwartaal een omzet tussen 35 en 37 miljard dollar, met een maximale groei van 24 procent.

Amazon Prime (meer in het algemeen: abonnementen) groeide met 49 procent naar 1,94 miljard dollar.

Het aantal klanten voor Amazon Prime, het loyaliteitsprogramma van de online retailer, zou inmiddels gestegen zijn naar 80 miljoen in de VS. Dat is 37,9 procent meer dan een jaar geleden.

Zelf geeft Amazon geen cijfers vrij over Prime, maar CIRP komt tot dit getal via een enquête onder 500 Amerikaanse Amazon klanten.

Prime kost 99 dollar per jaar. Klanten hoeven dan geen bezorgkosten voor bestellingen te betalen en hebben toegang tot online video.

In een toelichting wees topman Jeff Bezos op de belangrijke groeimarkt India. Daar is onlangs een Fire TV dongel gelanceerd met op India gerichte content en zoekmogelijkheden in Hindi. Het bedrijf gaat er minimaal 18 Indiase eigen tv-series lanceren.

Amazon introduceerde eergisteren ook weer geheel nieuwe hardware. Na de succesvolle Echo luidsprekers met Alexa spraaktechnologie is er de Echo Look, een slimme camera die aan de hand van foto’s kledingadviezen geeft. Uiteraard kun je er ook kleding mee bestellen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond