Deel dit artikel
-

Amazon lanceert AI chatbot Rufus voor aankopen

Amazon heeft zijn eigen digitale butler Rufus gelanceerd, die consumenten moet assisteren met hun aankopen. De chatapp, onderdeel van de Amazon app, omvat naast de productcatalogus van Amazon ook klantenbeoordelingen, veel gestelde vragen en meer algemene informatie van het web.

Rufus zal vooral algemeen advies geven over productcategorieën, van loopschoenen tot koptelefoons. Hij weet het onderscheid tussen scheergel en scheerschuim, maar kan ook een cadeau adviseren: wat zijn goede cadeaus voor Valentijnsdag? Of: wat is het beste dinosaurusspeelgoed voor een 5-jarige? Of meer algemene vragen beantwoorden zoals: wat zijn schone schoonheidsproducten?

In een eerste fase zal een beperkt aantal Amerikaanse Amazon-klanten Rufus (in bèta) kunnen testen. Over de beschikbaarheid in andere talen is nog geen informatie vrijgegeven.

Amazon-directeur Rajiv Mehta waarschuwt voor al te hoog gespannen verwachtingen. ‘We zullen onze AI-modellen blijven verbeteren om Rufus na verloop van tijd nog behulpzamer te maken, maar hij zal er ook wel eens naast zitten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond