Deel dit artikel
-

Amazon lanceert het eerste delivery station in Rozenburg

Amazon opent zijn eerste delivery station in Nederland. Dat is geen fullfillment center, maar  zorgt voor meer snelheid en flexibiliteit binnen het bezorgnetwerk van Amazon en zal de afstand en de tijd verminderen die nodig is om alle producten aan klanten te leveren.

Delivery stations spelen een cruciale rol in de laatste kilometers van het bestelproces en zorgen voor extra snelheid bij de bezorging aan klanten. Pakketten worden vanuit bestaande Amazon magazijnen en sorteringscentra in Europa verstuurd naar een delivery station, waar ze in bestelauto’s worden geladen om vervolgens te worden bezorgd.

Het gebouw van maar liefst 8500 vierkant meter, dat vandaag is geopend, levert aan klanten uit het gebied rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem.

Amazon’s delivery service partners zullen in het derde kwartaal van 2021 pakketten kunnen bezorgen met 40 elektrische bestelauto’s. Ook zijn 50 oplaadstations aanwezig.

Het delivery station zorgt, aanvankelijk, voor meer dan 100 fulltime en parttime banen, boven op de honderden banen voor chauffeurs.

De FNV maakt zich intussen zorgen over hoe Amazon zal omgaan met de ongeveer twee- tot driehonderd distributiemedewerkers en de vierhonderd chauffeurs van het sorteercentrum. Het bedrijf staat er volgens de vakbond wereldwijd niet best op als het gaat om het respecteren van de rechten van zijn werknemers. Daarbij houdt het vakbonden het liefste buiten de deur.

‘Wij zijn blij met de komst van nieuwe bedrijven en banen naar ons land, maar wel op onze voorwaarden,’ stelt de bond. ‘Dat betekent overleg met de FNV over goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Dat zijn dingen die wij koesteren en waar wij voor vechten als dat nodig is.’

Deel dit bericht

5 Reacties

Rachid - RM logistiek

Goedemorgen,
Ik ben een bezorger als zzper, zijn jullie op zoek naar zzpers?
Laat het mij weten.
Met vriendelijke groet,
Rachid Maalikoum

Johan homma

Ik heb op vanmorgen om 9.15 1 doos met 6 pakken tegels ontvangen ik moet nou nog 1 doos met 4 pakken tegels ontvangen die ik heb besteld mvrgv :j.e.homma@ziggo.nl

Karel Anker

Beste Johan,

Niets is echt kwijt totdat je moeder het niet meer kan vinden.

Mvg,

Kareltje

Sander

Ga lekker hier vragen stellen aan amazon 🙈

Renata

Heel graag jullie chauffeurs aanspreken op hun rijgedrag!!! Dagelijks met hoge snelheid over de Aalsmeerderweg, levensgevaarlijk!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond